Stiri-Noutati

Condamnatii pentru pedofilie testati la poligraf (detector de minciuni) dupa eliberare

Pedofilii, fata in fata cu detectorul de minciuni

 

Un specialist american a testat cu un detector de minciuni ultra-performant peste 100 de britanici care au fost eliberati din inchisoare, dupa ce au ispasit pedepse grele pentru pedofilie sau violuri.
Bill Scheve, din Wisconsin, SUA, specialistul in utilizarea poligrafului, a utilizat un set de intrebari la care s-a raspuns cu “da” sau “nu”.
Te consideri un pericol?, Ti-ai mintit familia, de cand ai iesit din inchisoare?, Ai fost singur, in aceeasi incapere, cu vreo persoana sub 18 ani?, De cand ai iesit din inchisoare ai incalcat vreo regula a eliberarii conditionate? sunt o parte din intrebarile la care au fost nevoiti sa raspunda peste 100 de fosti condamnati.
Bob, in varsta de 45 de ani, care a fost incarcerat timp de 18 luni pentru contact sexual cu o minora de 15 ani, a raspuns bucuros la aceste intrebari. “Nu am mai gresit si am raspuns bucuros la intrebari, deoarece pot si vreau sa invat mai multe despre mine”, a declarat Bob. Desi rezultatele sunt confidentiale, fostul puscarias parea incantat de test.
In urmatorii trei ani, peste 450 de fosti puscariasi condamnati pentru viol sau pedofilie vor fi supusi testului poligraf periodic, acesta avand o acuratete de pana la 94%.
Doi politisti britanici vor merge in SUA timp de 12 saptamani, pentru a se specializa in utilizarea aparatului si interpretarea rezultatelor, scrie The Sun.
Detectorul de minciuni nu poate fi inselat, acesta detectand orice modificare a organismului declansata de teama, pornita de la hipotalamus.

Alexandra Petrusca
Foto: The Sun

Sursa:

http://w.citynews.ro/hunedoara/international-20/pedofilii-fata-in-fata-cu-detectorul-de-minciuni-53221/

Cristian Tabara scapa de proba detectorului de minciuni.

Anchetat de politistii bucuresteni pentru ca ar fi abuzat sexual o fetita de 12 ani, Cristian Tabara nu va mai fi verificat cu detectorul de minciuni, cu toate ca instanta solicitase acest lucru. Poligraful a fost eliminat din cauza faptului ca omul de televiziune este bolnav si are tensiune mare, fapt care influenteaza rezultatele, iar acestea nu mai pot fi interpretate corect.

CERCETAT. Cristian Tabara va afla, la anul, daca va fi judecat pentru abuzarea sexuala a fiicei fostei iubite

CERCETAT. Cristian Tabara va afla, la anul, daca va fi judecat pentru abuzarea sexuala a fiicei fostei iubite

Ancheta in care directorul Departamentului Film din TVR este cercetat dupa ce fiica fostei sale iubite l-a acuzat ca ar fi abuzat-o sexual se apropie de sfarsit. Politistii Serviciului Omoruri, care au preluat dosarul la cererea expresa a procurorilor, au audiat deja toti martorii, intre care prima sotie a lui Tabara si doua colege de breasla, urmand ca el sa fie interogat pentru ultima oara. Surse apropiate anchetei ne-au spus ca se va renunta la detectorul de minciuni, cu toate ca Tabara si-a dat acceptul pentru a fi testat cu poligraful. Potrivit politistilor, acesta are tensiune mare, fapt care influenteaza grav rezultatul final al verificarii. Scandalul a izbucnit in vara lui 2010, dupa ce fiica Alinei Bodnaru, fosta prietena a lui Tabara, s-a dus singura la Sectia 9 si a anuntat ca barbatul a intrat peste ea in camera si a abuzat-o sexual. Initial, dosarul a fost solutionat cu neinceperea urmaririi penale, insa, la cererea avocatului angajat de Bodnaru, cercetarile au fost redeschise, in urma unei dispozitii a instantei Tribunalului Bucuresti.

Sursa: Cancan.ro