Scurt istoric

Aparatul poligraf cunoscut si sub denumirea populara detectorul de minciuni este un aparat medical inventat la sfarsitul secolului XIX in Statele Unite de catre criminalistul Cesare Lombroso si era folosit pentru indentificarea autorilor de infractiuni dintr-un cerc de suspecti Download thinkvantage.

 

Testare poligraf SUA - 1915

test poligraf testare examinare poligrafic

 

 

De-a lungul timpului aparatul poligraf a fost obiectul unor cercetari aprofundate care au beneficiat de investitii majore din partea guvernului SUA pentru a putea fi folosit pentru teste in cadrul Serviciilor Secrete Americane, Departamentului Apararii precum si in politia criminalistica Download Gangwon University. In prezent testul poligraful este cunoscut ca fiind singurul test capabil sa identifice cu o acuratete de ~98% sinceritatea unor declaratii.

In Romania aparatul poligraf a fost folosit prima oara in 1974 la Universitatatea din Cluj de catre domnul Profesor Universitar Doctor Ioan Bus 한다군. Dupa doi ani poligraful a fost introdus la Militia Capitalei ca instrument de sprijin al investigatiilor criminalistice. In prezent in cadrul Ministerului de Interne sunt 23 de laboratoare poligraf in municipiile de resedinta ale celor mai importante judete ale tarii 서울남산체.

In domeniul privat romanesc primul laborator poligraf a fost infiintat in cadrul societatii Polygraph Test condusa de catre dl. expert poligraf Coman Adrian catia v5r21. In prezent acest prim laborator nu mai exista insa dl. Coman Adrian poate fi gasit conducand un alt laborator privat – Euro Poligraf Center 그랜드주석 다운로드.